dijous, 8 de maig del 2008

La decisió és del poble i l'ajuntament dels ciutadans

Mentre alguns s'escandalitzen amb la situació del Tibet i exigeixen a la Xina que respecti la llibertat i els drets humans (amb tota la raó del món), a l'estat espanyol s'està produint una retallada de llibertats sense precedents en la història recent. Mentre els actors oficials del règim demanen la llibertat del Sàhara (i no seré jo qui m'hi oposi), aquí ens la foten doblada.
Al País Basc la situació és ja insostenible. Després de la farsa de les eleccions, els partits polítics s'han tret la carota, i tant el PNB com el PSOE ens mostren la seva cara. Com que no poden suportar que a certes poblacions encara mani qui vol el poble, s'han inventat unes mocions ètiques, que tenen com a objectiu fer fora dels ajuntaments l'esquerra abertzale. I després resulta que els demòcrates són ells! Els importa una merda la voluntat popular, només volen les poltrones. El jutge Garzón, evidentment, els dona suport, i ha empresonat una alcaldessa per ser independentista.
Als Països Catalans, la situació no és gaire millor, i com que no ens poden acusar de terroristes, ens engarjolen per despenjar banderes espanyoles. De debò, no se com tenen la poca vergonya de seguir dient que això és una democràcia.
Per sort, els catalans i els bascos no ens quedarem amb els braços creuats, i continuarem lluitant per la llibertat i pels nostres drets com a individus i com a pobles. A Arrasate avui el poble ha parlat, i ha deixat ben clar que no es deixarà trepitjar per aquesta colla de desvergonyits espanyolistes.
Aquí, també hi ha diverses campanyes de suport a en Franki, i aquest dissabte dia 10, ales 6 de la tarda es farà una manifestació a Barcelona, acompanyada d'altres actes arreu del país.
No podem seguir callant davant les injustícies, i hem de mostrar als nostres enemics (nacionals i de classe) que no ens guanyaran. I si ens guanyen, almenys plantem-los cara. Que tothom sàpiga que la democràcia no és això.

3 comentaris:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

jo soc una més de les que he penjat al meu blog la bandera pro Tibet, hi han mil causes més i moltes molt properes, no donaríem a l’abast de denunciar. Referent als mossos, també he detectat a nivell professional que es passen de voltes. En el tema que comenta el Jordi, sens dubte de caire polític, jo en puc afegir més d’un a nivell social. De vagades em recorden el sistema de l’anterior règim. Democràcia, mal menor diuen alguns, però MAL quan retallen les llibertats .... endavant amb les denuncies!

Anònim ha dit...

demà tots a la mani!!