diumenge, 23 de març del 2008

VOYAGE VOYAGE




És molt possible que nosaltres siguem la primera generació que viatjarà més que els seus pares però també més que els seus fills. El boom del low cost i la prosperitat econòmica sembla que s’acabaran , i probablement d’aquí uns anys fer turisme tornarà a ser un luxe. Per tant, hem d’aprofitar al màxim el temps. Segur que coneixeu moltes adreces útils, però per si de cas, us deixo els meus consells.

Les companyies low cost són sobradament conegudes (EasyJet, Ryanair, Airberlin, Condor, Clickair,...), i ara ja hi ha cercadors de vols que les inclouen (Edreams, Rumbo, Viajar.com, ...).

Un cop a lloc, cal trobar un lloc barat on pernoctar. El més econòmic són evidentment els hostels, on es dorm en habitacions comunes, tipus casa de colònies. Si volem més intimitat, l’haurem de pagar (però no massa, no us penseu). A partir d'aquí cal distingir entre països, ja que a cada lloc hi ha possibilitats diferents. Jo us parlaré de França i Alemanya, que són els casos que millor conec.

A França tenim dues opcions de pernoctació barata. Si feu el viatge en cotxe o bé en llogueu un, val la pena allotjar-se en els hotels barats tipus Formule 1, on per 30-35 € podeu dormir fins a 3 persones. En aquesta pàgina podeu buscar hotels de diverses cadenes (F1, Etap, B&B,...) per departament o per ciutat. Una altra opció, que pot ser increïblement barata, és la dels Gîtes i chambres d'hôtes, que són una mena de cases de turisme rural, però molt més assequibles que les d'aquí. L'any passat varem passar una setmana en un Gîte de 7 persones, amb tots els serveis, per 300 € (surt a 6 € per persona i dia). El problema és que normalment tampoc són al centre de les ciutats.

A Alemanya també podem optar pels Formule 1, però hi ha una altra opció que ens permet dormir a les ciutats per un preu força assequible. Es tracta de llogar habitacions en pisos particulars, o bé apartaments sencers. A Berlín hi ha molta oferta, i jo hi he dormit, 3 persones, per 40 € la nit tots 3 (no al centre, però aprop). Per a les altres ciutats, visiteu aquesta pàgina, en alemany, o bé cerqueu al google "ferienwohnung hamburg" o la ciutat que vulgueu. Val la pena, de debò.

Una altra opció, vàlida per a tots el països de l'entorn és Homelidays. Allí podem trobar apartaments i cases que es poden llogar per setmanes o dies. Té un servei de feedback semblant al d'Ebay, de manera que podem consultar què els ha semblat l'apartament a gent que ja hi ha estat.

Si preferiu els hotels cèntrics, aquest cercador està bastant bé, però a la xarxa hi ha moltíssimes opcions.

Per als més valents encara hi ha una altra opció. Es tracta de l'intercanvi de cases. Deixes el teu pis a una família francesa o alemanya o d'on sigui, i tu te'n vas a viure a ca seva. Cal posar-se d'acord en les dates, a no ser que tingueu dues residències (llavors ells poden anar a la segona mentre vosaltres sou a casa). Hi ha diverses pàgines d'intercanvi; jo m'he mirat per sobre Intervac i Homelink. En els dos casos has de pagar un tant a l'any per ser soci i tenir accés als serveis.

Aquests són els meus consells, però us agrairia molt que em comentéssiu els vostres, i així entre tots faríem més fàcil el camí als viatgers.