dilluns, 3 de març del 2008

NOVA VERSIÓ DEL JOC DE LES COMARQUES



Fa uns quants anys, quan a Manresa organitzàvem l'aplec dels Països Catalans, se'm va acudir fer un joc en flash per facilitar l'aprenentatge de les comarques de tot el país. Aquell primer intent era força cutre, i de seguida vaig començar a preparar-ne un de millor, en què es tractava d'endevinar les capitals. El cas és que quan ja gairebé el tenia a punt el vaig abandonar. Se'm va girar feina, i com que no sé programar per a mi era molt lent i difícil avançar.
L'altre dia, regirant fitxers, vaig trobar el joc, i finalment l'he enllestit. Abans de res, vull aclarir dues coses: primer, el mapa del joc està basat en les comarques oficials, o almenys en les que jo he trobat; no és fàcil elaborar un mapa comarcal dels Països Catalans, bàsicament perquè no tenen entitat política real. Les comarques del joc són administratives, no naturals. Entenc que molta gent se senti incòmoda amb l'actual distribució territorial, però jo no puc fer res més que reproduir-la. Si volgués incloure totes les reclamacions no acabaria mai i el mapa seria irreconeixible. No nego les raons dels crítics, simplement jo havia de seguir un model com més estable millor. En segon lloc, vull deixar molt clar que el joc és una eina per a l'aprenentatge, i evidentment necessita moltes millores. Com que jo no en sé més, us penjo l'arxiu .fla, i els que sàpiguen programar que hi facin el que puguin. No ho tindran fàcil, perquè jo ho feia tot sobre la marxa, consultant per Internet i sense cap coherència. Si algú vol fer-ne versions, que es senti ben lliure d'utilitzar el que li sembli del meu joc. L'únic que voldria és que em fessin arribar una còpia dels nous jocs.
I ara, a jugar. Per fer més jugable l'invent, vaig partir el país en tres parts; quan comença el joc, n'heu de triar una, i després podeu anar canviant de mapa mentre jugueu, que els encerts es guarden igual. Si voleu pistes, cliqueu el mapa que acompanya aquest post.
Per fer-ho més interessant, he pensat que podeu anar deixant les vostres puntuacions als comentaris.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

86%, 2 min. 48 segons

Anònim ha dit...

91%; 2 min, 14 seg

jordi ha dit...

esta molt be el programa, però no tenies cap altre servidor ??
iespana.es ....

heheheh

no res, felicitats pel programa

Anònim ha dit...

Molt bé el programa. Actualment el Matarranya està administrativament dividit en tres comarques d'aragó.

. ha dit...

Hola!

Estic interessat en els enllaços de les millores del joc. No puc obrir-les, només tinc accés a la primera versió.

Si pot ajudar-me li ho agrairia molt!


Salut! (i molt bona pensada, aquesta, sí senyor!)